Vervelende telefoontjes, dreigende e-mails, ontelbare whatsapp-berichten; stalking is een serieus en ernstig probleem dat uw leven flink kan beïnvloeden. Wordt u gestalkt en bent u ten einde raad? Condor Recherche biedt direct hulp en ondersteuning door middel van een stalking onderzoek om uw stalker zo snel mogelijk te stoppen!

Wat is stalking precies?

Stalking is het stelselmatig lastigvallen van een persoon in de vorm van het achtervolgen van die persoon, het op hinderlijke wijze contact opnemen of soms zelf bedreigen van iemand. Stalking kan strafbare feiten inhouden, denk bijvoorbeeld aan laster, mishandeling, bedreiging of vandalisme. Echter, in veel gevallen gaat het om feiten die op zichzelf niet strafbaar zijn. Zoals het bespieden van iemand of dreigende telefoontjes. Het is in deze gevallen heel lastig om de strafbare feiten op tafel te krijgen.

Schakel een specialist in, zodat u zo snel mogelijk de juiste stappen kan ondernemen om een einde te maken aan het stalken. Deze specialist kan voor u een stalking onderzoek starten.

Start een stalking onderzoek

Bij een stalking onderzoek is de eerste vereiste de stalker uit de anonimiteit te halen. We willen weten wie de stalker is, om vervolgens voldoende bewijslast te vergaren dat er strafbare feiten zijn gepleegd. Uw stalker opsporen én stoppen is het doel van dit onderzoek, waarbij de veiligheid van u en uw omgeving centraal staat.

Door voldoende bewijslast te vergaren in een recherche rapportage moet de stalker tot stoppen worden gedwongen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van gesprekken, confrontaties en bewijsmiddelen in overeenstemming met de politie.

Welke opsporingsmethodieken worden gebruikt?

Er worden tijdens een stalking onderzoek verschillende methoden ingezet om de dader zo snel mogelijk te stoppen. Uiteraard zijn de methodieken die gebruikt worden afhankelijk van het onderzoek. Hieronder een aantal van deze methodieken op een rijtje:

  • Sporenonderzoek
  • Digitaal onderzoek
  • Forensisch onderzoek
  • Verhoren van getuigen / lokaal buurtonderzoek
  • Vergaren van videobeelden

Wij begeleiden u graag in het gehele traject van A tot Z, zodat uw stalker wordt gestopt!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

(Langdurige) stalking kan sterke gevoelens van angst, schaamte of zelfs depressies veroorzaken. Iets wat voorkomen kan worden als u op tijd start met een stalking onderzoek. Condor Recherche helpt u daar graag bij! Enerzijds vergaren wij met moderne technieken voldoende bewijsmateriaal, anderzijds verzorgen wij voor u de recherche rapportage en begeleiden u in het ondernemen van juridische stappen.

Wij lichten u graag toe wat de mogelijkheden zijn in een vrijblijvend adviesgesprek. Neem contact op!