Ziekte of Verzuim?

CONTROLE ZIEKTEVERZUIM

Heeft u twijfels over het ziekteverzuim van uw werknemers? Onrechtmatig ziekteverzuim kan u slapeloze nachten en veel geld kosten. Laat Condor Recherche een onafhankelijk ziekteverzuimonderzoek doen om uw vermoeden van frauduleus ziekteverzuim te bevestigen of ontkrachten. Met een ziekteverzuim controle heeft u hier snel meer duidelijkheid over.

Aanleiding controle ziekteverzuim

Het is altijd lastig als een werknemer langdurig ziek is. Stel dat u aanwijzingen heeft dat één van uw werknemers zich onterecht ziek meldt. U heeft het vermoeden dat deze werknemer niet zo ziek is als dat hij of zij zich voordoet. Dit schendt de integriteit. Wat doet u dan? Vaak zijn er signalen die wijzen op verzuimfraude. Denk hierbij aan:

  • De werknemer is heel vaak ziek
  • De werknemer is afwezig op vaste dagen in de week of altijd na feestdagen zoals Carnaval
  • De werknemer is thuis andere dingen aan het doen, omdat hij of zij geen zin heeft om te werken
  • De werknemer is tijdens het ziekteverlof ergens anders gezien
  • De werknemer voert elders werkzaamheden uit

U kunt observeren om meer zekerheid te krijgen van uw vermoedens. Houden de signalen aan? Dan doen we graag een objectieve ziekteverzuim controle om die onzekerheid bij u weg te nemen.

Hoe werkt een ziekteverzuim onderzoek?

Bij een controle naar frauduleus ziekteverzuim doen wij objectief onderzoek naar de werknemer. Hierbij dient u rekening te houden met een aantal dagen onderzoek. Een paar dagen is noodzakelijk om een patroon van onrechtmatig handelen vast te stellen. De rechercheur observeert de werknemer om te achterhalen of hij of zij echt ziek is of zich bezighoudt met andere activiteiten. Onze rechercheurs werken discreet en verzamelen bewijs van de verzuimfraude. Zo maken ze onopvallend fotoʼs en/of videoʼs en noteren hun bevindingen. Na het onderzoek ontvangt u een rechtsgeldig, onderbouwd rapport inclusief beeldmateriaal.

Vervolgstappen onderzoek ziekteverzuim

Condor Recherche adviseert u graag hoe u verdere stappen kunt nemen nadat het onderzoek naar frauduleus ziekteverzuim is afgerond. De vervolgstappen zijn vaak een confronterend gesprek met de werknemer, ontslag (op staande voet of met een vaststellingsovereenkomst) of begeleidend ontslag via de rechter. In veel gevallen kan een ziekteverzuim onderzoek een stap naar de rechter voorkomen.

Ziekteverzuim controle is de investering zeker waard, gezien onrechtmatig ziekteverzuim een bedrijf jaarlijks veel geld kost. Een bijkomend voordeel van een ziekteverzuim controle is dat u preventief onrechtmatig ziekteverzuim voorkomt bij andere werknemers. Het signaal dat een ziekteverzuim controle afgeeft aan andere werknemers zorgt ervoor dat anderen zich minder snel ziek melden. Heeft u twijfels over de integriteit van uw werknemers? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag!